Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Måltiderne skaber grobund for læring og trivsel

Økologisk og sund mad - hele dagen

I Børnehuset Klarupvej får børnene god økologisk mad lavet i vores produktionskøkken. 

Morgenmad: Der er morgenmad i fællesrummet mellem kl. 6.15 til kl. 7.30 Der tilbydes havregryn, cornflakes, rosiner og mælk

Formiddagsmad: Der serveres brød, frugt og vand. Børnene spiser formiddagsmad i farvegrupperne kl. 9.

Frokost: Frokosten tilberedes og serveres i henhold til Jettes menuplan (kan ses i vores 2 garderober og på Aula). Menuerne veksler mellem supper, vegetarmad, grød, fisk, kød og rugbrødssnitter - i henhold til Fødevarestyrelsens anbefalinger. Hertil serveres økologisk mælk og vand.

Eftermiddagsmad: kl. 14 serveres et eftermiddagsmåltid, som består af rugbrød/groft brød + frugt. 

 

Sølvmærke i økologi

Vi opnåede i 2018 sølvmærke for økologi, hvilket betyder at der anvendes mellem 60-90 % økologiske fødevarer.

 

Gode rammer for måltidet

Måltidet er en hverdagsaktivitet, der udgør et pædagogisk læringsmiljø. Vi spiser i mindre grupper, så de voksne kan skabe de bedst mulige rammer for måltidet. Vi bruger ord som "madmodig" når børnene smager på ny mad. Vi snakker også med børnene om hvor maden kommer fra, og øver selvhjulpenhed når der skal øses mad op på tallerknerne.